Home&Decor

Полипропилен, полиамид, полиестер – какво трябва да знаем за 3 от най-често използваните материали при мокетите

Мокетът е настилка с дългогодишни традиции на употреба в домашни условия и търговски помещения. С развитието на производствените технологии, брандовете предлагат все повече опции както в дизайна, така и в техническите характеристики.
В тази статия ще разгледаме 3 от най-често срещаните материали за производство и техните плюсове, които да вземете предвид при избор на нов мокет. Всички материали присъстват в портфолиото на K2 Interior Solutions в стремежа си да дадем най-доброто решение на всеки клиент, според бюджета и критериите му.

Мокети от полипропилен (PP)

Водещото при мокетите от полипропилен е ниската цена на продукта, което го прави идеално решение, когато имате ограничен бюджет. Полипропиленът, известен още като олефин, е устойчив на зацапвания материал, който може да се почиства дори с разтвор на белина.
Съвременните разработки на производителя позволяват на полипропилена да придобие повече мекота, съизмерима с тази на полиамидните мокети. Меки полипропиленови мокети са колекции Diva, Perfection, Sublime и много други.
Мокет Diva Thermo 77081

Мокет Diva Thermo 77081

32.99 лв. кв.м.
Мокетът е подходящ за полагане в жилищни помещения с умерен трафик, благодарение на 22-ри клас на употреба.
Купи
Мокет Diva Thermo 77081

Мокет Diva Thermo 77081

32.99 лв. кв.м.
Мокетът е подходящ за полагане в жилищни помещения с умерен трафик, благодарение на 22-ри клас на употреба.
Купи

Мокети от полиамид (PA)

Полиамидът, известен още като найлон, е материал с висока степен на еластичност и издържливост, което му позволява да запази оригиналния си вид за по-дълго време, в сравнение с други синтетични материи.
Той е устойчив на UV лъчи и не избледнява с течение на времето, дори ако е положен в помещение със силна осветеност през деня. Полиамидът е луксозен и мек на допир материал с висока плътност, подходящ за жилищни условия с голямо натоварване.
Такива мокети са от колекциите Lily, Primrose, Frivola, Romantica

Мокет Romantica WFB 192

Мокет Romantica WFB 192

73.99 лв. кв.м.
Премиум колекция мокети със сатенен ефект.
Купи

Мокети от полиестер (PET)

Новост в портфолиото на K2 Interior Solutions е мокетът от полиестер. Полиестерът е естествено непропусклив, което прави тази настилка лесна за поддържане. Той съчетава едновременно ниска стойност на материалите, подобно на полипропилена, и луксозното усещане на скъпите полиамидни мокети. 
В сравнение с мокетите от полиамид, полиестерните са на по-ниска цена и са по-устойчиви на замърсявания. Друг важен плюс е, че мокетите се произвеждат чрез рециклиране на полиестерни нишки, което прави настилката добро екологично съобразно решение за вашия дом.
Представяме ви колекция мокети Nile oт полиестер на Associated Weavers. Когато търсите мокет, който е мек, устойчив на цветове и удобен, NILE PES е изборът.

100% необработен материал с богат блясък, който ще обогати дома ви. Освен това, NILE PES е произведен на текстилна основа ECO Fusionback, изработена от 100% Recycled PET пластмасови бутилки.

Мокет NILE PES 92

Мокет NILE PES 92

29.99 лв. кв.м.
Когато търсите мокет, който е мек, удобен и устойчив, NILE е вашият избор. 100% необработен материал с богат блясък, който ще обогати дома ви.
Купи

Защо да изберете мокет Nile от полиестер

  • Повишена гъвкавост
  • Изключителна здравина
  • По-малко видими връзки
  • Отлично съотношение между цена и качество!

Ако се нуждаете от консултация, нашите специалисти ще ви помогнат да направите избор! Заповядайте в нашите шоурумове в:

  • София – бул. Христо Ботев 144;

  • Пловдив – ул. Карловско шосе 46;

  • Велико Търново – ул. Магистрална 3;

  • Варна магазин и склад – ул. Перперикон 9;

  • Варна шоурум – ул. Черна 3.

Очакваме ви!

Последвайте ни и във Facеbook!