Аксесоари

Коркът – приложения и ползи за дома

Корковият материал все повече набира популярност, благодарение на ниската цена, естествения си произход и бързото възобновяване на дървесината, от която се добива, но най-вече заради свойствата си. Той се използва като стенно покритие, като материал за изработка на мебели, дори и за дамски аксесоари.
В следващите редове ще ви покажем няколко приложения на корка по отношение на подовите настилки.

Коркова подложка

Подложката от корк успешно може да се ползва за ламиниран и трислоен паркет, благодарение на плътната си гъвкава структура и еластичност. Подложката е устойчива на влага, хипоалергенна и с висока степен на якост при натиск. Тя намалява вибрациите и скърцането при ходене, има добри  шумопоглъщащи и топлоизолиращи показатели, и може да се ползва при подово отопление.
Ако решите да използвате коркова подложка, ви препоръчваме да използвате пароизолационно фолиo Basic Izopar.
НОВО
Коркова подложка Expert Cork Roll 2мм - ролка
Затвори

Коркова подложка Expert Cork Roll 2мм – ролка

7.50 лв./кв.м
Коркова подложка CEZAR, подходяща за всички видове настилки тип „плаващ под“.

Дилатационни фуги

Дилатационните фуги от корк служат за преход между две различни настилки, например масивен или трислоен паркет и плочки. Корковите дилатационни фуги осигуряват правилното разпределяне на напрежението при линейните разширения на двете настилки. Освен това, те имат добри шумопоглъщащи и топлоизолиращи показатели.
НОВО
Дилатационна фуга Корк 5 мм
Затвори

Дилатационна фуга Корк 5мм/23мм/96см

2.90 лв./бр
Използва се за запълване на неравности и като дилатационна фуга между различни подови повърхности.
Дилатационните фуги могат да се байцват, циклят и лакират, което е допълнителен плюс за поддържането на естетически вид на подовото покритие.

Течен корк

Течният корк е еднокомпонентен продукт, изработен от корков гранулат и безцветно свързващо вещество. Предназначен е за инжектиране при запълване на дилатационни фуги между различни настилки или стени.
Коркът е с висока гъвкавост, устойчив на натиск, опън, срязване. За правилната употреба на течния корк се използва преса, която се закупува допълнително.
НОВО
Течен Корк 500мл
Затвори

Течен Корк 500мл

34.90 лв./бр
Използва се за запълване на неравности и като дилатационна фуга между различни подови повърхности и стени.
Всички материали можете да разгледате в магазините ни в Пловдив, Варна и Велико Търново, както и в онлайн магазина ни. Ако се нуждаете от повече информация, не се колебайте да се свържете с нас!