How to

Как да се грижим за изкуствената трева?

В предната статия ви споделихме най-важното, което трябва да знаете преди покупката на изкуствена трева. Наред с множеството си ползи, изкуствената трева изисква поддръжка, за да ви радва със свежия си вид в следващите няколко години.
Не се притеснявайте – лесно е и не отнема много време. Как да се грижите за изкуствената трева, която сте закупили и положили в двора, научете повече в следващите редове.

Какви редовни грижи трябва да полагаме?

Отстранявайте боклучетата от тревата. Това е особено препоръчително след лоши метеорологични условия – буря, силен вятър, градушки… Премахването на паднали листа и клони ще предпази изкуствената трева от увреждане.
Поливайте от време на време тревата. Използвайте хладка вода, за да отстраните прахта и полените, полепнали по фибрите. В периоди с повече дъжд, можете да разредите поливането на тревата.
При почистване, четкайте тревата по посока срещу косъма. Така изкуствената трева няма да сляга и ще запази автентичния си вид за по-дълго време.

Как да почистим различните видове петна?

Ако случайно разлеете течности като алкохол, кафе, чай, безалкохолни напитки, при възможност отстранете замърсяването непосредствено след разлива. Попийте течността с кърпа или силиконов пясък, който ще абсорбира останалата влага. Почистете мястото с вода и неагресивен почистващ препарат или сапун, за да не увредите фибрите на тревата.
При наличие на упорити петна от машинно масло, мас, мазнина за готвене или други подобни вещества, които не могат да се отстранят по гореописания начин, използвайте дървесен спирт или терпентин. Четкайте нежно, за да не увредите фибрите, след което отстранете излишната течност с кърпа.
Ако имате домашни любимци и изпитвате затруднение как да отстраните миризмата на урина, смесете равни части вода и оцет, след което напръскайте. Разтворът ще отстрани миризмата, без да наруши целостта на фибрите.

Препоръка за безопасност на двора

Ако имате барбекю на двора, където сте положили изкуствена трева, ви препоръчваме да го позиционирате далеч от тревата. Така ще сведете до минимум възможността да увредите тревата под въздействието на огън, вследствие например на паднал въглен или хвъркнала искра. В противен случай, топлината ще разтопи и деформира фибрите и би останало дупка. Същото важи и за пушенето на цигари.

Ако спазвате тези препоръки и се грижите регулярно, вие и вашето семейство ще се радвате на отличния вид на изкуствената трева в двора ви за дълго време.

Разгледайте нашите предложения за изкуствена трева

Изкуствена трева Butterfly
Затвори

Изкуствена трева Butterfly

15.99 лв. кв.м.
Изкуствена трева с 18 мм височина.
Изкуствена трева ТPP54
Затвори

Изкуствена трева Greenland ТPP54

8.99 лв. кв.м.
Настилката притежава клас на употреба 21 и е подходяща за полагане в зони с лек трафик – басейни, тераси, заведения  и открити дворове.
Изкуствена трева Prado
Затвори

Изкуствена трева Prado

19.99 лв. кв.м.
Изкуствена трева с 17 мм височина, естествен вид и наситени цветове.