Furniture, Home&Decor

3 начина как да използваме дървесината в интериора

Дървесината като интериорен елемент се среща често в рустикалния и минималистичния стил. Все по-често ще откриете естественото дърво в неочаквани комбинации, решени в съвременен или модернистичен стил. Който и интериорен стил да изберете за вашето жилище, дървесината е добър начин да внесете живот и топлина у дома. Дървото е класика в интериорните решения –  не се влияе от тенденциите. Но освен това, дървесината е и изключителен строителен материал с отлични експлоатационни характеристики. При правилна поддръжка на материала, дървото ще ви радва дълги години.
В тази статия ще ви покажем 3 начина как да използвате дървесния материал в дома си.

Добавете мебели от масивно дърво

Струва си да инвестирате в мебели от масивно дърво – те са издържливи на товар и излъчват непреходна елегантност. В днешно време, можете да намерите много предложения за цветови комбинации, а не само до болка познатия цвят венге.
Мебели от масивно дърво можете да откриете в нашия шоурум във Велико Търново на ул. Магистрална 3, ет. 2, както и във Facebook

Тавани, стени и декоративни елементи

Ако живеете в стара къща с гредоред, можете да освежите гредите, така че те да станат акцент в интериора! Съществува и друг вариант – да добавите декоративни греди, които спокойно могат да са част от интериорно решение в индустриален или минималистичен стил.
Друг начин е да положите дървена ламперия. Освен като акцент, дървената ламперия задържа топлината в помещението и предпазва стената от наранявания.
Като декоративен елемент, дървото намира всевъзможни приложения. Кухненски рафтове, авторски дървени произведения като дъска за рязане, солници, скулптури… Малките детайли ще оживят всяко пространство и ще добавят автентичен почерк – вашият!

Подови настилки

Масивният паркет е класика, когато говорим за настилките в интериорни решения за дома. Масивът обаче не е по джоба на всеки, а освен това се изисква и много голямо количество дървесина за производството му. Алтернатива е трислойният естествен паркет, който се отличава с  3 основни предимствапо-ниска цена, може да се полага без лепене и стабилна на линейни разширения структура.
Най-горният слой е от благородна дървесина, която може да се цикли, а останалите слоеве са от рециклиран дървесен материал, осигуряващи голяма стабилност на настилката. Можете да положите трислойния паркет дори на вътрешните стълби, като по този начин ще придадете завършен вид на вашия дом. Трислоен паркет на Tarkett можете да откриете в нашите шоурумове, където можете да поискате повече информация от нашите консултанти.

3 съветa как да съчетаете дървесината у дома

Определете кой ще е доминиращият дървесен цвят. Това може да бъде най-голямата по размер мебел или настилката в помещението.
Добавете контрастиращ елемент. Можете да съчетавате тъмна и светла дървесина.
Съчетайте подтоновете. Наблюдавайте какви са подтоновете на мебелите и настилката. Ако подтоновете са в топлата гама, стремете се да ги съчетаете с дървесина в същите тонове.

Ако се нуждаете от консултация, нашите специалисти ще ви помогнат да направите избор! Заповядайте в нашите шоурумове в:

  • София – бул. Христо Ботев 144;

  • Пловдив – ул. Карловско шосе 46;

  • Велико Търново – ул. Магистрална 3;

  • Варна – ул. Перперикон 9

Очакваме ви!

Последвайте ни и във Facеbook!