Home&Decor

Водоустойчив ламиниран паркет – новост в портфолиото на Classen

Ламинираният паркет е универсална подова настилка с редица предимства: атрактивни декори и структури на повърхността, изключителна издръжливост, лесно се почиства и монтира…

Но досега ламинираният паркет имаше един недостатък – уязвимост при продължителен контакт с вода, което довежда до раздуване на ламелите.
Представяме ви нов продукт в портфолиото ни – водоустойчив ламиниран паркет от водещия немски производител Classen.

Той притежава допълнителна защита на сглобката и водоустойчива носеща плоскост, които не позволяват на влагата да проникне в сърцевината за 24-часов период от време. 

Водоустойчив означава, че кратковременен контакт с вода няма да доведе до щети, но водата трябва да бъде избърсана, преди да премине бариерата.

Защо да предпочетете водоустойчивия ламиниран паркет на Classen?

Водоустойчивите подови настилки на Classen са постигнали най-добрия резултат при теста на NALFA.

Чрез провеждане на строго определени тестове Северноамериканската асоциация за ламинирани подови настилки (NALFA) определя 24-часова устойчивост на ламинирани плоскости на статична вода, симулирайки сериозно наводнение/повреда на водопроводна тръба, като по този начин излага сглобките на ламелите на раздуване и необратими повреди/.


Покритието на CLASSEN попада в групата с най-добрите резултати по критериите на NALFA, т.е. невидимо подуване на повърхността.

Какво представлява иновацията на Classen?

Водоустойчивите ламинирани паркети Classen постигат тези резултати, благодарение на:

  HDF ядро с повишена плътност, което го прави по-малко податлив на набъбване след разлив на течности 

Фаска със специално покритие – ръбовете на отделните дъски са защитени с многократно нанасяне на специално импрегниращо покритие

Специална форма на фаската, която затруднява проникването на вода

• Трайна force-lock връзка – модернизирана сглобка по технологията Мegaloc 2.0 Aqua Protect

Колекция Ambience - перлата в серията водоустойчив ламиниран паркет

Колекцията Ambience с технологията Megaloc 2.0 Aqua Protect  удовлетворява и най-взискателния вкус за съчетание между естетика и сигурност у дома.

Освен водоустойчив, ламинираният паркет Ambience притежава отличителен набор от  характеристики, които постигат високо ниво на сигурност и комфорт:

  • Всяка плоскост завършва с 4-странна V-образна фуга. След монтаж, Вашият под ще придобие цялостен, завършен и естетичен вид.
  • Среден размер на плоскостта – 158/1285 мм.
  • 10 мм дебелина на дъската – осигурява по-голяма стабилност на пода.
  • 6 уникални декора с шарка на дъб;
  • Модерна 3D структура;
  • Подходящ за полагане в помещения с подово отопление.
  • АC5/33 клас на износоустойчивост, която позволява приложение дори в сгради и помещения с голяма посещаемост и натоварване;
  • 25 години гаранция от производителя за този клас. Вашето семейство ще се радва на уютна и сигурна обстановка дълги години.

Дъб Саби AC5/33 10 мм

Ламиниран паркет Дъб Саби AC5/33 10 мм

51.70 лв./кв.м
Благодарение на патентованата водоустойчива сглобка Megaloc Aqua Protect с допълнителна импрегнация, ще се радвате на поне 24-часова гарантирана защита от проникване на течности.
Купи

Вижте колко лесно се полага ламинираният паркет от колекция Ambience