Home&Decor

Какво трябва да знаете преди покупка на изкуствена трева?

Градина с добре поддържана морава е гордост за всеки собственик на къща. Има хора, които обаче нямат подходящите условия да я създадат, или пък не могат да отделят достатъчно време, за да я поддържат.
Затова на помощ идва изкуствената трева, която може да се използва както на открито, така и на закрито. Производители като Tarkett предлагат все по-добри продукти, които имитират успешно истинската трева с различни дебелини и цветове. Така изкуствената трева се превръща в добро решение за градината и дори балкона ви.

Защо да изберете изкуствената трева?

Дългият живот на употреба гарантира запазването на наситения зелен цвят на тревата за продължителен период от време. Изкуствената трева е издържлива, не променя цвета си под въздействието на слънчевата светлина и не се хлъзга.
Изкуствената трева не задържа влага и е устойчива на температурни промени при смяна на сезоните. Това е и един от най-големите плюсове на продукта, поради което се препоръчва за употреба на открити градини, ресторанти и кафенета.
Изкуствената трева се поддържа лесно – не се нуждае от косене и поливане.  По тази причина се препоръчва за полагане в игрища и детски площадки.

Превърнете терасата си в място за отдих и развлечение

Полагайки изкуствена трева на терасата, ще изпълните това кътче със свежест, която ще ви радва дълго време. Изкуствената трева ще добави елегантен щрих на всеки балкон и дори ще го превърне в любимото ви място за разтуха в следобедите.

Как се полага изкуствена трева на терасата и балкона?

Изкуствената трева се полага лесно на терасата,  тъй като ще ви е нужно само парче настилка.

В основата трябва да има точка, откъдето да се оттича водата при лошо време. Задържането на вода под тревата би довело до неприятни миризми

Не се изисква заравняване на основата, нито специална подложка. След като сте взели размери и сте изчислили колко квадратни метра ще са ви нужни, трябва да оставите настилката да се аклиматизира за поне 24 ч. Не е нужно да я залепвате изцяло – можете да положите двойнозалепваща лента по краищата, за да я фиксирате.  За да не се надига при по-силен вятър, можете да поставите градински мебели.

Как се полага изкуствена трева в градината?

За целта е нужно да премахнете съществуващата растителност, корени и големи камъни, както и да заравните повърхността. Не е нужно тя да бъде напълно равна, т.е се допускат леки неравности.
Полезно за вас ще бъде да напръскате основата с пестицид преди полагането на тревата. Ако е нужно, можете да сложите дъски по краищата, ако искате да фиксирате тревата.

При полагане на повече от един топ трева е нужно да спазвате една и съща посока, за да не се засрещат фибрите. Краищата се фиксират с лепило, така че да изглеждат като едно цяло.
След като сте положили тревата е нужно да я „запълните“ със силициев пясък или гума, които да поддържат структурата ѝ. Полагането на пясъка се извършва само когато тревата е суха.
Ако не сте сигурни, че можете да се справите с полагането на тревата в градината, най-добре е да се обърнете към професионалист, който да положи настилката вместо вас.

Как се поддържа изкуствената трева?

От време на време можете да “четкате“ тревата механично или на ръка чрез градинско гребло. Ако е положена на терасата, тревата може да се почиства дори с прахосмукачка.

Разгледайте нашите предложения за изкуствена трева  във физическите ни магазини в Пловдив, Варна и Велико Търново.Ако нямате възможност, бързо и лесно можете да поръчате от нашия онлайн магазин.

За поръчка над 350 лв получавате безплатна доставка до над 60 локации в цялата страна!

Последвайте ни и във Facеbook!